В момента България се намира в по-оптимистичния вариант за коронавируса. Това

...
В момента България се намира в по-оптимистичния вариант за коронавируса. Това
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: В момента сме в оптимистичния вариант на новата вълна |

" В момента България се намира в по-оптимистичния вид за ковид. Това в цифри значи, че по оптимистичния вид трябваше да имаме към 1 500 случая, а по песимистичния - към 3 000. А ние имаме 1 700. ”

Това сподели по Нова телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) проф. Ива Христова.

Според нея сега " вървим в подножието на върха ". Случаите бързо са се покачвали, в този момент повишаването е малко по-бавно.

Тя посочи, че е мъчно да се предвижда по кое време ще бъде доближат пика. " При всички случаи през септември ще има дейна динамичност ”, добави проф. Христова.

Тя не беше безапелационна за слагането на трета доза ваксина:

" Въпросът е дали има потребност от трета доза за естествен и зрял организъм, който е с задоволителна имунна отбрана. Доказа се, че има кафези на имунната памет, които ще пазят загатна по-дълго време и ще индуцират по-бърз имунен отговор при една възможна болест. ”

По думите ѝ имунизираните против COVID-19 са предпазени. „ Очакваме да забележим в бъдеще по какъв начин ще се развият нещата. Но сега хората са с задоволително под напрежение имунитет, те изрично са предпазени ”, посочи проф. Христова.

Директорката на НЦЗПБ коментира, че заболеваемостта се е изнесла към по-младите хора. Пикът на заболелите към този момент е при към 30-годишните.

„ Обяснявам си го с това, че те не се имунизираха и не прекараха при предходните талази. При тях имунната система е в по-бойно положение, само че има и тежки случаи. Младите не трябва да подхождат лековерно ”, подчерта шефът на НЦЗПБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР